Opskrift på lækker kage med frosting og søde kartofler
Denne skønne kage indeholder søde kartofler, hvilket giver en dejlig smag. Hvis du ikke har kartofler, kan du også sagtens bruge gulerødder, squash eller græskar.
Af
Linn Grubbström. Foto: Peter Kam

Annonce
1 t
8 personer
Ingredienser til kagen:
3 æg
120 g brun farin
½ tsk. salt
150 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
250 g søde kartofler
½ dl hasselnøddekerner
50 g mørk chokolade
1 dl rapsolie
Flødeosteglasur:
50 g smør
200 g flødeost naturel
½ dl flormelis
1 dl cremefraiche 18 %
½ limefrugt
Fremgangsmåde:
Kagen:
- Tænd ovnen på 200°.
- Pisk æg og brun farin luftigt med en elpisker.
- Rør salt, mel, bagepulver og kanel i.
- Skræl de søde kartofler, og riv dem groft.
- Hak nødder og chokolade groft, og vend søde kartofler, nødder, chokolade og olie i.
- Hæld dejen i et ovnfast fad med bagepapir, ca. 20 x 30 cm, og bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter.
- Lad kagen køle af på en bagerist.

Hjemmebag
Mini-kiksekager med mælkechokolade og saltkiks
Flødeosteglasur:
- Pisk smørret luftigt med en elpisker.
- Pisk flødeost og flormelis i.
- Tilsæt cremefraiche, og vend sammen.
- Smag til med limesaft, og smør frostingen på kagen.
- Pynt med skovsyre.

Dessert & Kage
Små muffins med brombær
Annonce