Opskrift på lækker kage med frosting og søde kartofler

Denne skønne kage indeholder søde kartofler, hvilket giver en dejlig smag. Hvis du ikke har kartofler, kan du også sagtens bruge gulerødder, squash eller græskar.
Af
Linn Grubbström. Foto: Peter Kam
Opskrift på kage med frosting
Annonce
1 t
8 personer
Ingredienser til kagen:
3 æg
120 g brun farin
½ tsk. salt
150 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
250 g søde kartofler
½ dl hasselnøddekerner
50 g mørk chokolade
1 dl rapsolie
Flødeosteglasur:
50 g smør
200 g flødeost naturel
½ dl flormelis
1 dl cremefraiche 18 %
½ limefrugt

Fremgangsmåde:

Kagen:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Pisk æg og brun farin luftigt med en elpisker.
  3. Rør salt, mel, bagepulver og kanel i.
  4. Skræl de søde kartofler, og riv dem groft.
  5. Hak nødder og choko­lade groft, og vend ­­­søde ­kartofler, nødder, chokolade og olie i.
  6. Hæld dejen i et ovnfast fad med bagepapir, ca. 20 x 30 cm, og bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter.
  7. Lad kagen køle af på en bagerist.

Flødeosteglasur:

  1. Pisk smørret luftigt med en elpisker.
  2. Pisk flødeost og flormelis i.
  3. Tilsæt cremefraiche, og vend sammen.
  4. Smag til med lime­saft, og smør frostingen på kagen.
  5. Pynt med skovsyre.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.