Saftig gærkage

God gammeldags kage af gærdej
Af
af All Over Press

Opskrift på saftig gærkage

(Ca. 25 stk.)

100 g smør
3 dl mælk
25 g gær
85 g sukker
1 tsk. kardemomme
480 g hvedemel
1½ dl rosiner
1 dl sukat

Pynt
3 spsk. smeltet smør
3 spsk. sukker
1-2 tsk. kanel

Fremgangsmåde til gærkage

Smelt smørret, rør mælken i og gæren ud i væsken. Rør sukker og kardemomme i. Ælt hvedemelt i lidt ad gangen til en smidig dej, men pas på den ikke bliver sej. Rul dejen ud på et bord, drys rosiner og sukat over. Læg dejen dobbelt og rul den ud igen til ca. 25 x 25 cm. Læg den på en plade med bagepapir og lad den hæve ca. 30 min. Pensl kagen med smør og drys den med sukker og kanel. Bag kagen nederst i ovnen ved 220º i ca. 20 min. Lad den køle af på en rist.

Tip: Hvis du vil give kagen en let syrlig smag, kan du erstattet kardemommen med 2 tsk. revet citronskal.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.