Sød som en rose

Overrask din mor - her er kage og blomst i én...
Af
af Redaktion

Dej
3 æg
200 g sukker
150 g smør
70 g hvedemel
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
4 spsk. kakao
100 g chokolade

Fyld
150 g mørk chokolade
2 pasteuriserede æggeblommer
¼ dl stærk kaffe
2 dl piskefløde
2 dl appelsin- eller citrusmarmelade

Pynt
2 dl flødeskum
500 g marcipan med lidt rød frugtfarve
100 g marcipan med grøn frugtfarve

Evt. roser i marcipan

Pisk æg og sukker sammen. Smelt smørret og hak chokoladen. I ægge/sukkermassen blandes mel, vaniljesukker, bagepulver, kakao og chokolade. Til sidst røres det smeltede smør i. Kom dejen i en springform, der er foret med bagepapir og bag ca. 40 min. ved 170°. Flæk kagen, når den er afkølet.
Til moussen smeltes chokoladen over vandbad og afkøles let. Rør kaffe og æggeblommer i. Vend fløden pisket til skum i cremen. Smør marmeladen på kagen og kom moussen over. Læg sammen.
Smør flødeskum på kagen og læg lyserød marcipan over. Giv hatten kant og grønt bånd og pynt evt. med roser.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Mere med marcipan ...
Æblemarcipankage
Rabarbertrifli med marcipanskum

Og et andet forslag ...
Fragilité til mors dag

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.