Sønderjysk kartoffelkage

De kogte kartofler gør kagen dejlig saftig og svampet
Af
af Redaktionen

Ingredienser til sønderjysk kartoffelkage

6 æggeblommer
125 g sukker
1 usprøjtet citron
150 g mandler
250 g kogte kartofler
6 æggehvider

Fyld
300 g æblemos
1 spsk. kanel

Pynt
Revet citronskal

Fremgangsmåde til sønderjysk kartoffelkage

Pisk æggeblommer og sukker lyst og tilsæt saft og fintrevet skal (gem lidt til pynt) fra citronen. Hak mandlerne fint, riv kartoflerne i dejen og vend de hakkede mandler i. Pisk hviderne helt stive og vend dem i dejen. Dæk bunden af en springform på ca. 23 cm med 1/3 af dejen. Rør æblemosen med kanel og fordel halvdelen over dejen. Fordel endnu 1/3 af dejen over, herefter resten af æblemosen og dæk med den sidste dej. Bag kagen ved 170° i 50 min. og lad den køle. Servér kagen pyntet med revet citronskal.

Bageopskrift: Kristina Marckmann

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Kringle
Kløben

Flere småkager

Skønne småkager

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.