Opskrifter

Solbærchokoladekage

Onsdag, 4. august 2010af Redaktion
150 g mørk chokolade150 g blødt smør200 g sukker2 æg4 dl hvedemel2 tsk. bagepulver ½ l fløde250 g solbær4 æggehvider170 g sukker7 bl. husblasHvid

150 g mørk chokolade
150 g blødt smør
200 g sukker
2 æg
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ l fløde
250 g solbær
4 æggehvider
170 g sukker
7 bl. husblas
Hvid chokolade til pynt


Smelt chokoladen over vandbad. Pisk smør og sukker lyst og rør æggene i. Bland mel og bagepulver og vend det i sammen med den smeltede chokolade. Hæld dejen i en smurt 22 cm springform og bag kagen i 20 min. ved 200° og lad den afkøle under et fugtigt viskestykke. Pisk fløden til skum og blend solbærrene til en glat pure. Bland solbærpureen med flødeskummet. Udblød og smelt husblassen og pisk den i solbærskummet. Pisk æggehviderne stive med sukkeret og vend dem i. Flæk kagen og læg den nederste del i bunden af springformen. Fordel solbærmoussen over bunden og læg den øverste del af kagen over. Lad kagen sætte sig på køl et par timer og dekorer med smeltet hvid chokolade.

Opskrift: Kristina Miechels og Anne Skovgaard-Petersen

10 superlækre chokoladekager - find din favorit