Solbærchokoladekage
150 g mørk chokolade
150 g blødt smør
200 g sukker
2 æg
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ l fløde
250 g solbær
4 æggehvider
170 g sukker
7 bl. husblas
Hvid chokolade til pynt
Smelt chokoladen over vandbad. Pisk smør og sukker lyst og rør æggene i. Bland mel og bagepulver og vend det i sammen med den smeltede chokolade. Hæld dejen i en smurt 22 cm springform og bag kagen i 20 min. ved 200° og lad den afkøle under et fugtigt viskestykke. Pisk fløden til skum og blend solbærrene til en glat pure. Bland solbærpureen med flødeskummet. Udblød og smelt husblassen og pisk den i solbærskummet. Pisk æggehviderne stive med sukkeret og vend dem i. Flæk kagen og læg den nederste del i bunden af springformen. Fordel solbærmoussen over bunden og læg den øverste del af kagen over. Lad kagen sætte sig på køl et par timer og dekorer med smeltet hvid chokolade.
Opskrift: Kristina Miechels og Anne Skovgaard-Petersen
10 superlækre chokoladekager - find din favorit