Solbærtærter med lakrids
Ingredienser til solbærtærter med lakrids
(20 stk.)
Tærtebunde:
- 80 g flormelis
- 225 g hvedemel
- 100 g koldt smør
- Ca. 2 spsk. mælk
- Smør til formene
Solbærcreme:
- 3 blade husblas
- 200 g solbær
- 200 g sukker
- 1 tsk. lakridspulver
- 2½ dl piskefløde
Pynt:
- 1 håndfuld rød skovsyre
Prøv også: Rabarber-upsidedown-kage med hvid chokolade
Fremgangsmåde:
Tærtebunde: Bland flormelis og mel. Skær smørret i små tern og smuldr det i melblandingen. Tilsæt mælk og ælt dejen hurtigt sammen. Pak dejen ind i køkkenfilm og læg den på køl. Smør 20 minitærteforme eller 8 i portionsstørrelse eller 1 stor tærteform. Rul dejen ud i ca. 2 mm’s tykkelse og kom den i formene. Skær dejen til i kanten og prik bunden med en gaffel og sæt formene i køleskabet i 30 min. Kom stanniol i tærtebundene og fyld op med ris. Bag tærtebundene ved 175° i ca. 15 min. Fjern stanniol og ris og bag bundene endnu 5-10 min., eller til de er gennembagte og lysebrune. Lad dem køle af.
Solbærcreme: Lad husblassen udbløde i koldt vand i mindst 10 min. Kog solbærrene op med sukker. Lad dem koge et par min. Blend bærrene til en fin og glat puré. Smelt husblassen i den varme puré. Tilsæt lakridspulver. Lad puréen køle lidt af. Pisk fløden til blød flødeskum og vend den i puréen og hæld straks cremen i tærteformene. Stil tærterne i køleskabet, til cremen er fast. Pynt evt. med skovsyre ved servering.
Portionen giver ca. 20 minitærter, 8 portionstærter eller 1 stor tærte.
Prøv også: Havrekage med jordbær-rabarber