Stikkelsbærtærte med marcipan-marengs

Det skal du bruge til stikkelsbærtærte:
Bund: 100 g smør, 200 g hvedemel, 100 g sukker, 1 æg, 1 nip salt
Fyld: 2 æggehvider, 4 spsk. sukker, 150 g marcipan, ½ vaniljestang, 400 g stikkelsbær og 40 g mandelflager
Tærteform på 26 cm.
Sådan laver du stikkelsbærtærten
Skær smørret i små tern, og smuldr det i melet. Tilsæt sukker, æg og salt, og saml det hurtigt til en ensartet dej. Lad dejen hvile koldt ca. 45 min.
Beklæd en smurt tærteform på 26 cm i diameter med dejen. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk, til det bliver sejt. Vend den revne marcipan i. Rør vaniljekorn i og fordel blandingen i tærtebunden. Kom stikkelsbærrene over og drys mandelflager over. Bag tærten ved 175º varmluft i ca. 30 min. Lad tærten afkøle. Servér med creme fraiche.