Opskrifter

Stikkelsbærtærte med marcipan-marengs

Mandag, 28. november 2016Opdateret 21. januaraf Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
Stikkelsbær er fyldt med C-vitamin og fibre. Brug dem til grød med vanilje eller i denne tærte. Stikkelsbær kan sagtens fryses.
1 t og 30 min
4 personer

Det skal du bruge til stikkelsbærtærte:

Bund: 100 g smør, 200 g hvedemel, 100 g sukker, 1 æg, 1 nip salt

Fyld: 2 æggehvider, 4 spsk. sukker, 150 g marcipan, ½ vaniljestang, 400 g stikkelsbær og 40 g mandelflager

Tærteform på 26 cm.

Sådan laver du stikkelsbærtærten

Skær smørret i små tern, og smuldr det i melet. Tilsæt sukker, æg og salt, og saml det hurtigt til en ensartet dej. Lad dejen hvile koldt ca. 45 min.

Beklæd en smurt tærteform på 26 cm i diameter med dejen. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk, til det bliver sejt. Vend den revne marcipan i. Rør vaniljekorn i og fordel blandingen i tærtebunden. Kom stikkelsbærrene over og drys mandelflager over. Bag tærten ved 175º varmluft i ca. 30 min. Lad tærten afkøle. Servér med creme fraiche.

Skønne desserttærter