Opskrifter

Sunde og søde pandekager til middag og dessert

Søndag, 23. november 2008af Redaktion
De fleste kan lide pandekager. Det er mad, som kan laves på mange forskellige måder, lige fra de traditionelle søde pandekager med syltetøj til forskellige former for madpandekager til middag, frokost eller som wraps, der kan bruges som udflugtsmad

Tips til de bedste pandekager

* Pandekagedeje bliver bedst, hvis de får lov at hvile inden bagning. I hviletiden opsuger melet væske, og dejen vil derfor ikke ændre tykkelse fra første til sidste pandekage.

* Pandekager kan med fordel fryses ned. Lav en stor portion ad gangen og stak dem med et stykke bagepapir mellem hver, så de ikke fryser sammen.

* Undgå, at pandekagedejen klumper ved at røre melet ud med væsken lidt ad gangen, så du kan mase klumperne ud. Først derefter rører du mere væde og æggene i.

Majspandekager med kødsovs

(14-16 stk.)

2 dl majsgryn
2½ dl hvedemel
1 tsk. salt
1 spsk. olie
1½ dl vand
3 dl mælk

Kødsovs:
500 g hakket oksekød
1 spsk. olie
2 hakkede løg
2 hakkede fed hvidløg
2 spsk. Koncentreret tomatpure
½ dl vand
1-2 hakket chili
140 g majs
Salt og peber

Bland majsgryn, hvedemel og salt sammen i en skål og pisk olien i sammen med vand og mælk. Steg pandekagerne på en varm pande. Brun kødet i olien sammen med løg og hvidløg. Tilsæt tomatpure, vand, chili og majs og lad det simre i 7 min. Smag kødsovsen til med salt og peber. Rul pandekagerne med kødsovsen og server med en god råkost.

Pandekagetærte med pærekompot

150 g hvedemel
(ca. 2½ dl)
4½ dl mælk
3 æg
1/2 tsk. groft salt
50 g smør
4 pærer
½ dl sød hvidvin
1 spsk. sukker
Skallen fra ½ citron

Pisk melet med mælken til en jævn blanding. Tilsæt æg, salt og smeltet smør og pisk til en ensartet dej. Bag dejen til 10 tynde pandekager på en varm stegepande. Halver pærerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde skiver. Bland vin, sukker og citronskal i en gryde og lad det koge sammen. Tilsæt pærerne og lad dem koge med, til de er møre. Læg pandekagerne lagvis med den lune pærekompot og server med flødeskum.

Har du brug for flere opskrifter på pandekager?