Sundere og nemme snitter med dadler og havregryn

Små, lækre hapser til madpakken eller den lille sult! Disse daddelsnitter er supernemme at lave, og så kan de godt tillade sig at gå under kategorien sundere snack.
Af
af Kristina Marckmann
Sundere og nemme snitter med dadler og havregryn
1 t
Dadelsnitter
2½ dl vand
200 g hakkede dadler
175 g mel
½ tsk. natron
175 g muscovadosukker
100 g havregryn
175 g smør

Fremgangsmåde

  1. Kog vand og dadler op og lad det småsimre uden låg i 10 min., til det bliver en blød og tyk masse.
  2. Lad daddelmassen afkøle til stuetemperatur og bland melet med natron, sukker og havregryn.
  3. Hak smørret i melblandingen til en grynet smuldrdej og pres halvdelen af dejen sammen i bunden af en smurt 15 x 25 cm bradepande med bagepapir i bunden.
  4. Fordel daddelmassen over dejbunden og drys resten af smuldrdejen over.
  5. Tryk dejen let sammen med flad hånd og bag den i 40 min. ved 180°.
  6. Lad massen afkøle helt, før den skæres ud i snitter og serveres.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.