Opskrifter
Svampet nøddekage med blandede nødder i springform
Mandag, 5. november 2012Opdateret 13. martsaf Marianne Liljenberg
Her får du en nem opskrift på en svampet og lækker nøddekage lavet på blandede nødder og bagt i springform. Perfekt kage til gæster eller eftermiddagskaffen.

30 min
10 personer
Svampet nøddekage
100 g smør
2 dl sukker
2 æg
2 dl hvedemel
½ dl kakao
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
½ dl mælk
100 g blandede nødder
Fremgangsmåde
Mandler, pistacie- og hasselnødder giver en dejlig smag i kagen, men brug de nødder, du holder af.
- Pisk smør og sukker og tilsæt æggene et ad gangen.
- Bland hvedemel, kakao, vaniljesukker og bagepulver.
- Kom melblandingen og mælken i smørblandingen.
- Kom dejen i en smurt springform på 23 cm.
- Hak nødderne og strø dem over dejen.
- Bag kagen ved 175° i ca. 20 min. Lad kagen køle i formen.
- Server evt. flødeskum eller cremefraiche til kagen.

Dessert & Kage
Pære-hasselnøddekage

Dessert & Kage
Valnøddekage - Min bedste opskrift