Svampet og blød æblekage med marcipandej

Lækker æblekage med marcipan og masser af æbler. Den fugtige marcipandej gør æblekagen blød og svampet.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Jette M. Vesterager
Svampet og blød æblekage med marcipandej
50 min
8 personer
Æblekage med marcipandej
100 g marcipan
3 æg
125 g sukker
175 g mel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
1 dl mælk
50 g smeltet smør
5-6 æbler

Fremgangsmåde

  1. Riv marcipanen og rør æggene i et ad gangen.
  2. Rør sukker i.
  3. Bland mel, bagepulver og vanilje og rør det i dejen sammen med mælk og smeltet smør.
  4. Skræl æblerne og skær dem i skiver eller både.
  5. Læg halvdelen af æblerne tæt i en velsmurt springform.
  6. Hæld halvdelen af dejen over.
  7. Læg resten af æblerne på og resten af dejen.
  8. Bag kagen ved 175° på midterrillen ca. 35-40 min.
  9. Server med is eller flødeskum.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.