Tærte af mazarin med blomme og nødder
Det skal du bruge til tærte af mazarin med blomme og nødder
Dej:
200 g hvedemel
40 g flormelis
150 g smør
1 æggeblomme
Fyld:
6-7 blommer
100 g marcipan
60 g sukker
100 g smør
1 æg
2 spsk. hvedemel
Nøddeglasur:
150 g hasselnødder
100 g smør
85 g sukker
1½ spsk. hvedemel
Prøv også: Tærte med syltetøj og mandler
(link fjernet)
Sådan laver du tærte af mazarin med blomme og nødder
Bland de tørre ingredienser til dejen, hak smørret i, og saml dejen med ægget. Sæt dejen i køleskabet i 30 min.
Beklæd et tærtefad på 24 cm i diameter med dejen, og sæt fadet på køl ca. 20 min. Prik dejen med en gaffel, dæk den med folie og forbag bunden ca. 10 min. Riv marcipanen og rør den med sukker, blødt smør, æg og hvedemel.
Fordel cremen over tærtebunden. Fjern stenene fra blommerne, skær dem i tynde både og fordel dem over dejen.
Bag kagen midt i ovnen ved 200º i ca. 10 min.
Hak nødderne groft, der må gerne være et par hele imellem. Smelt smørret sammen med sukkeret.
Rør mel og nødder i. Hæld nøddemassen over kagen og bag den yderligere 25-30 min.