Værtindens marcipanbrød

(10 stk.)
300 g ren rå marcipan
50 g hakkede pistacienødder, usaltede
1 spsk. amarettolikør
200 g mørk overtræk
200 g hvid overtræk
TEMPERERING AF SMELTET CHOKOLADE
- Chokoladen rives i spåner eller hakkes i små stykker. 1 l vand bringes i kog, gryden tages af og en skål sættes i gryden. Smelt 2/3 af chokoladen i skålen. Når chokoladen er smeltet, tages skålen op af vandbadet, og den sidste 1/3 chokolade tilsættes, mens der røres rundt. Nu er chokoladen klar til brug.
2/3 af pistacienødderne æltes sammen med marcipan og amarettolikør. Massen deles i 10 stykker, der formes til aflange brød og trykkes i trekantet form.
Mørk og/eller hvid overtræk smeltes, og marcipanbrødene overtrækkes i bunden og afkøles.
Herefter dyppes eller pensles smeltet overtræk på 2 gange.
Sidste gang pyntes med pistacienødder, inden overtrækket størkner.
Opskrift: Odense Marcipan (link fjernet)
Mere til den søde juletid...
Lav de søde skovnisser i marcipan
Bag dit eget peberkagehus
Lav konfektstykker og parisekringler