Værtindens marcipanbrød

Søde sager til julens mange fester
Af
af Redaktion

(10 stk.)

300 g ren rå marcipan
50 g hakkede pistacienødder, usaltede
1 spsk. amarettolikør
200 g mørk overtræk
200 g hvid overtræk

TEMPERERING AF SMELTET CHOKOLADE

  • Chokoladen rives i spåner eller hakkes i små stykker. 1 l vand bringes i kog, gryden tages af og en skål sættes i gryden. Smelt 2/3 af chokoladen i skålen. Når chokoladen er smeltet, tages skålen op af vandbadet, og den sidste 1/3 chokolade tilsættes, mens der røres rundt. Nu er chokoladen klar til brug.

2/3 af pistacienødderne æltes sammen med marcipan og amarettolikør. Massen deles i 10 stykker, der formes til aflange brød og trykkes i trekantet form.
Mørk og/eller hvid overtræk smeltes, og marcipanbrødene overtrækkes i bunden og afkøles.
Herefter dyppes eller pensles smeltet overtræk på 2 gange.
Sidste gang pyntes med pistacienødder, inden overtrækket størkner.

Opskrift: Odense Marcipan (link fjernet)

Mere til den søde juletid...
Lav de søde skovnisser i marcipan
Bag dit eget peberkagehus
Lav konfektstykker og parisekringler

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.