Vanilje-pistaciesoufflé
(2 pers.)
15 min. + 15 min. i ovnen
20 g smør
20 g hvedemel
1½ dl mælk
50 g sukker
Kornene af ½ vaniljestang
3 æg delt i blomme og hvide
40 g usaltede, blendede pistaciekerner
250 g jordbær
1 spsk. sukker
1 spsk. citrussaft
Kog mælken op med sukker og vanilje. Smelt smør og rør med hvedemel. Kog afbagningen af med vaniljemælken, til den er jævn og glat. Del æggene og rør blommerne i den afsvalede jævning sammen med blendede pistacier. Pisk hviderne i en skål for sig. Fold dem i æggemassen. Kom dem i smurte souffléforme med kant af bagepapir. Lad dem sætte sig 10 min. i køleskab. Bages ved 200° i 20 min., til den er hævet fint. Mos imens de fleste af jordbærrene med sukker og citrus og skær de sidste i skiver. Kom over soufléen ved servering.
Kan også serveres med vaniljeis som tilbehør.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Se mere lækkert bagværk her.