Opskrifter

Vinterpie

Søndag, 30. november 2014af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Bag en lækker vintertærte med æble-, abrikos- og tranebærfyld

Opskrift på vintertærte

(6-8 pers.)

200 g hvedemel
25 g flormelis
1 tsk. kardemomme
150 g smør
2 spsk. fløde

Fyld:
1 kg madæbler (f.eks. belle de boskoop)
50 g smør
150 g rørsukker
2 tsk. stødt kanel
½ vaniljestang
6 tørrede abrikoser
50 g tranebær
Æg til pensling
4 spsk. perlesukker
Cremefraiche

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Fransk æblekage og bagt æblekage med blåbær Nem gløgg Ostesuppe

Fremgangsmåde til tærten

Bland mel, flormelis og kardemomme, hak smørret i og saml dejen med fløden. Del dejen i tre, saml de to og rul dem ud i 3 mm's tykkelse. Beklæd en 22 cm, smurt tærteform med dejen og stil den på køl.

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i skiver.

Smelt smørret på en pande og tilsæt sukker, kanel og vaniljekorn og steg æblestykkerne i blandingen. Skær abrikoserne i strimler og lad dem stege med æblestykkerne i et par min. Vend tranebærrene i og kom fyldet i tærtebunden.

Rul det sidste dejstykke ud i en 24 cm cirkel og udstik 8 små hjerter med en lille udstikker. Læg dejcirklen over tærten som låg og klem kanterne godt til.

Sæt de små udstukkede hjerter i kanten af tærten, pensl med
æg og drys med perlesukker. Bag tærten ved 180° i 35 min. og servér med cremefraiche.