Kirsten Hüttemeiers klassiske råsyltede agurker

Råsyltede agurker er en ægte klassiker. Her får du Kirsten Hüttemeiers populære opskrift på syltede agurker, der er nemme at lave og smager lækkert.
Af
af Jytte Pagh
15 min
2 stk
Råsyltede agurker
4 agurker (ca. 1 kg)
½ l eddike
500 g sukker
100 g groft salt
Dildkviste
  1. Agurkerne skæres i skiver, ikke for tynde. De lægges i et glas eller en krukke.
  2. Salt, sukker og eddike hældes over. Og kan du lide dild, så lægges evt. par dildkviste ind imellem.
  3. Det stilles i køleskab, konserveringsmiddel er ikke nødvendigt, evt. kan glassene skylles med lidt kogende vand med Atamon.
  4. Efter 14 dage kan de spises. De kan holde hele vinteren.

Tip fra journalist Jytte Pagh

Agurkerne har jeg lavet i masser af år – efter at have været madredaktør og bl.a. sørget for Kirsten Hüttemeiers opskrifter siden 1983. Jeg plejer at lave hele portionen i en stor plastbøtte og så efter 14 dage at hælde dem på mindre glas.

Dildkvistene er min opfindelse - og så er det min erfaring, at en enkelt portion langtfra er nok til vinteren.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.