Laksesandwich og skaldyrssalat

Dobbelt sandwich med gravet laks
(4 stk.)
12 skiver groft sandwichbrød
2-3 spsk. smør
8 salatblade
8 skiver (ca. 200 g) gravet laks
8 tsk. ahornsirup
1 bundt dild
Smør et tyndt lag smør på 4 skiver sandwichbrød. Læg et salatblad, en skive gravet laks og 2-3 dildkviste på hver skive brød. Læg en skive sandwichbrød oven på, dryp med 2 tsk. ahornsirup. Læg en skive laks, salatblad og dild oven på. Luk sandwichene med 4 skiver brød smurt med lidt smør.
Server evt. en Aaborgs Jubilæums Akvavit til.
Skaldyrssalat
(6 pers.)
200 g krebsehaler
200 g rejer
1 bundt grønne asparges
1 dl cremefraiche
1 dl mayonnaise
1 tsk. paprika
1 spsk. koncentreret tomatpuré
Salt og peber
1 spsk. friskpresset citronsaft
Persille
Tilbehør
Brød
Lad krebs og rejer dryppe af i en sigte. Knæk enderne af aspargesene og kog dem 4 min. i letsaltet vand. Lad dem køle af under koldt vand og derefter dryppe af i en sigte. Skær dem i 2 cm lange stykker. Pisk cremefraiche, mayonnaise, paprika og tomatpuré sammen og smag til med salt, peber, paprika og citronsaft. Vend skaldyr og asparges i dressingen.
Pynt med lidt persille.
Byd evt. en Aalborg Dild Akvavit til.
Madopskrift: Pernod Ricard Denmark
EN NY KØKKENREVOLUTION
Lékué dampboksen damper pasta, ris, gryderetter og supper hurtigt og nemt i mikroovnen. Et perfekt alternativ til gryderne. Boksen kan købes her (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Spegesild med stenbiderrogn
Laks med fennikelsalat
Rejespid
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)