Lammesalat med kapers og hvidløg
(4 pers.)
1 lammebov
Salt og peber
1 spsk. olivenolie.
Tilbehør
3-4 fed hvidløg
1 finthakket rødløg
2 spsk. kapers
Basilikum
Salatblade
TIP
- Kødet skal være meget mørt, så lammeboven steges ganske langsomt i ovnen over flere timer. Salaten kan spises lun eller kold.
Dressing
4 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 tsk. sukker
Salt og peber
Gnid boven med salt og peber og læg den i en bradepande. Sæt den i ovnen ved 90° og lad den passe sig selv i ca. 3 timer, til et kødtermometer i den tykke muskel viser 75°. Tag boven ud og læg folie over, til den skal bruges, den må gerne blive helt kold.
Giv hvidløgene et par opkog og hak dem groft. Bland hvidløg, rødløg og kapers.
Træk benene ud af kødet og skær eller riv kødet i strimler, der må hverken være fedt eller sener ved. Top kødet op på et fad med salatblade og giv det salt og peber. Drys hvidløg, rødløg, kapers og basilikum over. Pisk dressingen sammen og dryp den over.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Se mange lækre retter til pinse her.
Prøv også...
Pæresalat med røget mørbrad
Syltede, grønne bønner
Salat med tun og rabarber