(50 pers.)
5 kg bobbybønner eller haricots verts (de første smager bedst, men skal nippes)
5 skalotteløg
Saften af 5 citroner
2 spsk. groft havsalt
3 dl olivenolie
Skallen af 1 usprøjtet citron til pynt
Pil løgene og skær dem i papirtynde skiver. Pres saften af citronerne og rør det med saltet. Vend løgene i denne lage og lad dem trække, mens du ordner bønnerne. Nip dem, hvis du vælger bobbybønnen, der er lidt mere hårdfør end haricots verts. Kog bønnerne i saltet vand 2 min., hvis det er haricot verts og 5 min., hvis det er bobbybønner. Kog kun 1 kg ad gangen, så kan du bedre styre temperaturen, så de bliver ensartet møre. Vend dem i løglagen og hæld olivenolie ved, når du vender rundt. Ved anretning rives citronskal over med juliennejern, så der kommer små, strimlede gule stykker over det grønne.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Varm aspargessalat
Baconsalat med croutoner
Kål i kål