Marinerede kejserhatte med friske hasselnødder
500 g kejserhatte
1 tsk. salt
½ tsk. peber
2 stilke rosmarin
2 stilke timian
100 g friske hasselnøddekerner
5 dl rapsolie
½ dl æbleeddike
Skær kejserhattene i 5 mm tykke skiver og kom dem i en gryde sammen med salt, peber, rosmarin, timian og hele nøddekerner. Hæld olien over og varm langsomt op.
Lad svampene småsimre under låg i 30 min. og tilsæt eddiken. Kom svampene på skoldede glas, hæld olien over og luk glasset til.
Svampene kan holde sig i mindst 6 måneder, hvis de opbevares mørk og koldt.
Madopskrift: Kristina Marckmann
FINE FARVER
I Familie Journals shop kan du lige nu købe 4 stk. melaminskåle i flotte farver. (link fjernet)
Opbevaringsskålene har praktiske lufttætte låg og tåler frost. Prisen er 249 kr.
Find flere opskrifter her...
Hvidløgsstegte krydderurter og kejserhatte
Svampetærte med sellerisalat
Risotto med blandede svampe
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)