Pomelo-appelsinmarmelade med vanilje
1 pomelo
2 økologiske appelsiner,
ca. 2½ dl saft
6 dl vand
1 stang vanilje
600 g sukker
3 tsk. citronsyre
TIP
Pomelo eller pompelmus, som er gul eller grøn, har altid stået i skyggen af grapefrugt, men hvis man ikke er alt for begejstret for den bitre smag i en grapefrugt, så virker pomelo mildere og sødere.
En pomelo kræver dog for det meste mere arbejde end en grapefrugt. En halv frugt er ikke helt så nem at grave ud med en teske, og frugtkødet er vanskelligere at skille fra det noget bitre, hvide væv. Den er god i marmeladen, som bliver let bitter. Saftmængden er ikke så stor i forhold til frugtens størrelse.
Skyl frugten godt. Skær pomeloen i kvarte og snit dem i tynde skiver, kan gøres på pålægsmaskine. Pres appelsinerne. Bland pomelo, appelsinsaft og vand i en skål og lad det trække tildækket mindst 12 timer. Snit vaniljestangen fint. Bring frugtblanding og vanilje i kog og kog det 1 time under låg ved svag varme. Rør sukker og citronsyre i og beregn ca. 1 times kogetid fra det øjeblik, frugten igen småbobler. Læg låget let på sned de først 30 min. og fjern det de sidste 15 min. Lav marmeladeprøven, hæld lidt marmelade på en kold tallerken og træk en finger igennem. Løber det ikke sammen, er marmeladen færdig, ellers skal den koge lidt længere. Tilsæt evt. konserveringsmiddel og hæld marmeladen på nyskoldede glas.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Mere med citrusfrugter...
Grapefrugtsalat med honning
Citronkyllingehapsere
Citronkylling med fuldkornsnudler