Salat med saltet citronkylling
(4 pers.)
2 kyllingefileter
½ l vand
1½ spsk. groft salt
Kogelage
1 lille løg
1 fed hvidløg
½ l hønsebouillon
Revet skal af ½ citron
1 spsk. citronsaft
Kværnet peber
TIP
Melonen skal være moden, tryk forsigtigt på melonen ved stilken, den skal give efter, eller gør som franskmændene: lugt til melonen.
Salat
150 g slikærter (tykke, sprøde, grønne ærter med bælg)
½ moden melon
100 g blandet grøn salat
Ca. 15 cm agurk
Dressing
3 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
½ tsk. sukker
¼ tsk. salt
Kog vand og salt op. Lad det blive koldt og læg kyllingen i. Trækker koldt under låg 10 timer.
Kogelage
Pil løget og skær det i både. Bring det hele i kog, tilsæt kyllingefileterne og kog det ca. 10 min. Tag gryden fra varmen og lad kyllingen blive kold i lagen. Sæt den i køleskab, til salaten skal laves færdig.
Kog ærterne 2 min. i letsaltet vand. Skræl melonen og skær den i tynde både. Skær kyllingen i skiver. Skær agurken i tykke skiver og halver dem. Fordel salat, løg fra kyllingekogningen, ærter, melon, agurk og kylling på salatblade. Pisk dressingen sammen og dryp den over.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv flere salater...
Kyllingesalat med krydrede figner
Jordbærsalat med avocado
Provenkalsk blomkålssalat