Syltede citrusfrugter

Smager forrygende til ost, kager eller desserter
Af
af Redaktion

(500 g citrusfrugt)
1 appelsin
1 citron
3 lime
10 kumquarts
1 vaniljestang
5 dl vand
1 dl citronsaft
350 g sukker
3,5 cm lakridsrod
½ dl Cointreau el. anden appelsinlikør
Konserveringsmiddel

Vask citrusfrugterne godt og skær dem i mindre stykker. Flæk vaniljestangen og kog den op med vand, citronsaft, sukker og lakridsrod. Hæld lagen over frugten og lad det trække i 1 døgn. Koge lagen op med frugten og lad det koge i 5 min. Tag frugten op med en hulske og kom den i skoldede glas. Kog lagen op, skum den og tilsæt Cointreau og konserveringsmiddel. Hæld lagen over frugten og luk glassene. Frugten kan spises straks, men bliver kun bedre af at trække i en til to uger.

Opskrift: Kristina Marckmann


Flere syltede sager...
Syltede valnødder
Citrusmarmelade med whisky
Pæresyltetøj med citron og rosmarin

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.