Vintermarmelade med blodappelsiner
Ingredienser til vintermarmelade med blodappelsiner
6 usprøjtede blodappelsiner
2 usprøjtede lime
2 usprøjtede citroner
5 dl kogende vand
6 klementiner
1½ kg syltesukker
1 tsk. Atamon
Fremgangsmåde til vintermarmelade med blodappelsiner
Skyl appelsiner, lime og citroner og skær dem hver i 8 både. Skær bådene i tynde skiver og læg dem i en gryde. Hæld det kogende vand over og lad dem trække under låg et par timer. Pres saften af klementinerne og kom den i gryden. Kog appelsiner, lime og citroner op med sukkeret, lad det småkoge under låg i 50 min., tag låget af og lad det koge i yderligere 15 min. Tag marmeladen af varmen og rør Atamonen i. Hæld marmeladen på skoldede og Atamonskyllede glas og opbevar dem køligt. Det er nu, citrusfrugterne er bedst, så det er nu, den gode citrusmarmelade skal koges.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Figenpålæg med tranebær
Æblemarmelade med ananas
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)