Opskrifter

Fyldte vaniljeboller og varm kakao med kokosmælk

Mandag, 30. juni 2008Opdateret 6. februaraf Anne Skovgaard-Petersen
Cremefyldte hjemmebagte vaniljeboller og en varm kakao med smag af Bounty. Gode sammen og hver for sig.
1 t og 45 min
4 personer

(10-12 boller)

25 g gær
2½ dl mælk
50 g sukker
½ tsk. salt
75 g blødt smør
1 tsk. kardemomme
Ca. 425 g hvedemel

Creme:
5 spsk. cremepulver (f.eks. Dr. Oetker) med vanilje.
2½ dl mælk

Pynt:
50 g smør
50 g sukker

Dej:
Lun mælken, smuldr gæren i og rør det glat. Tilsæt sukker, salt, kardemomme, smør og det meste af melet. Ælt dejen smidig og blank med mere mel. Lad den hæve lunt tildækket 1 time. Lav cremen efter opskrift på pakken og lad den blive kold. Ælt dejen let igennem og del den i 16 stykker. Tril dem til boller og lav en stor fordybning i midten. Kom cremen i en sprøjtepose og pres den i fordybningerne. Lad bollerne efterhæve på plade med bagepapir 30 min.
Bag bollerne på midterrillen ved 225° ca. 12 min. Lad dem køle 2-3 min. Smelt smørret og hæld sukker på en tallerken. Dyp bollerne i smør og sukker og køl dem af på bagerist.


Varm kakao med kokosmælk

(4 pers.)

Der kan laves 2 variationer:

Den fyldige og fede uden flødeskum:
1 dl vand
1 dl kakao
3-4 spsk. sukker
8 dl sødmælk
2 dl kokosmælk

Den magre og tyndere kakao med flødeskum:
1 dl vand
1 dl kakao
3-4 spsk. sukker
8 dl minimælk
2 dl kokosmælk light

Flødeskum
Pisk vand, kakao og sukker i en gryde. Tilsæt mælk og kokosmælk og varm op til kogepunktet under piskning.


Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen