Opskrift på lækker og svampet græskartærte

Bag efteråret ind i køkkenet med denne skønne græskartærte. Server den med en klat flødeskum og en varm kop kaffe; smagen af efterår.
Af
Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Græskartærte med flødeskum
Foto: Stine Christiansen
Annonce
1 t og 15 min
8 personer
Dej:
110 g koldt smør
200 g hvedemel
2 spsk. flormelis
3 spsk. koldt vand
Fyld:
800 g hokkaido (skrællet vægt)
75 g brun farin
50 g sukker
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
¼ tsk. stødt allehånde
¼ tsk. stødt nellike
1 knsp. muskatnød
½ tsk. salt
2 æg
2 dl madlavningsfløde 15%
Til servering:
1 spsk. flormelis
Evt. flødeskum‌

Fremgangsmåde:

Dej:

  1. Skær smørret i tern, og smuldr dem ud i mel og flormelis i en skål, til blandingen ligner brødkrummer.
  2. Saml hurtigt dejen med vand, og lad den hvile på køl i 30 minutter.
  3. Rul dejen ud, og læg den i en tærteform.
  4. Lad dejen hvile tildækket på køl i 30 minutter.
  5. Tænd ovnen på 180° varmluft.
  6. Prik tærtebunden med en gaffel, og forbag den i ovnen i ca. 15 minutter, til den er gylden og gennembagt.

Fyld:

  1. Skær skrællen af græskarret, halvér det, og skrab kernerne ud med en ske.
  2. Skær græskarkødet i grove tern, og kog dem i en gryde med vand i ca. 15 minutter, til de er meget møre.
  3. Hæld vandet fra, afkøl, og blend dem til fin puré.
  4. Skru ovntemperaturen ned til 160°.
  5. Hæld puréen i en skål, pisk resten af ingredienserne i, og hæld græskarblandingen i tærtedejen.
  6. Bag græskartærten i ovnen i 40-50 minutter, til den er gennembagt.
  7. Afkøl.

Servering:

  1. Drys tærten med flormelis, og servér evt. med flødeskum.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.