Opskrift på knækbrød med rugmel, frø og kerner

Hjemmebagte knækbrød med rugmel, frø og kerner giver en lækker sprødhed og fyldig smag. Perfekt som en sund snack eller sammen med ost og pålæg.
Af
Af: Nadia Mathiasen. Foto: Stine Christiansen.
Knækbrød med rugmel
Foto: Stine Christiansen.
Annonce
30 min
8 personer
Ingredienser:
2 dl rugmel
½ dl finvalsede havregryn
½ dl hørfrø
½ dl sesamfrø
½ dl solsikkekerner
½ dl græskarkerner
1 tsk. flagesalt
1 dl vand
3 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180º varmluft.
  2. Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og rør vand og olie i.
  3. Rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir, så den passer til en bageplade.
  4. Flyt bagepapiret med den udrullede dej over på en bageplade.
  5. Skær den i firkanter i ønsket størrelse.
  6. Sæt bagepladen i ovnen i 15-20 minutter, til de er sprøde og gyldne.
  7. Afkøl helt på en bagerist, og opbevar i en lufttæt beholder.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.