Ølandshvedeboller

Bag lækre morgenboller med ølandshvedemel - bollerne er også velegnet til frysning
Af
af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krüger

Opskrift på Ølandshvedeboller

(12 stk.)

25 g gær
½ l vand
1 spsk. salt
1 dl yoghurt
1 spsk. olivenolie
500 g ølandshvedemel
200 g alm. hvedemel

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Baileys-is Karrysuppe med kylling Kopkager

Fremgangsmåden til bollerne

Rør gær, vand, salt, yoghurt og olie sammen med ølandshveden. Tilsæt så meget mel, at dejen stadig er ganske fugtig, men formfast. Lad dejen hæve mindst 4 timer, men gerne natten over.

Læg dejen på et meldrysset bord og del den i 12 stk. Fold hvert stykke over et par gange, så dejen "spændes op". Sæt bollerne på plade med bagepapir og lad dem efterhæve 30 min.

Bag dem ved 225° i 20 min.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.