Baconstegt mørbrad
(5-6 pers.)
1 afpudset svinemørbrad ca. 500 g
2 fed hakket hvidløg
1 håndfuld frisk oregano
1 usprøjtet citron
1 citron
Groftkværnet peber
1 tsk. salt
150 g bacon i tynde skiver
Grønsager
250 g gulerødder
250 g pastinak
250 g persillerødder
2 løg
2 fed hvidløg
1 tsk. salt
2 dl tør hvidvin
Hak oreganoen, riv citronskallen og pres saften. Bland hvidløg, oregano (gem lidt til pynt), citronskal og saft. Skær et snit på langs i mørbraden, godt og vel halvt igennem, og drys lidt salt i. Fordel oreganoblandingen i snittet og luk det. Vikl baconskiver om mørbraderne og hold den fast med kødsnor.
Grønsager: Skræl dem og skær dem i ca. 1 cm store tern. Skær løgene i tynde både og knus hvidløgene. Bland grønsagerne med salt og vin i et ildfast fad eller lille bradepande. Læg mørbraden midt i fadet og kom alufolie over. Sæt det midt i ovnen ca. 40 min. ved 200°, til kødets midtertemperatur er 50°. Tag folien af og sæt ovnvarmen op til 250°. Steg til midtertemperaturen er 65°, og grønsagerne er møre.
Skær mørbraden i skiver og server med rodurterne og skyen i fadet. Pynt med oregano.
Forberedelse: Kødet kan fyldes og snøres. Grønsagerne kan skrælles, men vent med at skære dem, ellers kan de blive lidt mørke.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Lasagne med par-
maskinke
Sprød fisk i mornay-
sauce
HOLD MADEN FRISK
Lékués freshbags er ideelle til opbevaring af madvarer. De kan tåle fryseren, microovnen og opvaskemaskinen. En pose koster 149 kr. og kan købes her (link fjernet)
Mere mad med mørbrad...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)