Opskrifter

Brug madresterne: Andesandwich med valnøddemayonnaise

Mandag, 25. december 2017Af Carsten Kyster
Har du fået and? Brug resterne til at tilberede et måltid, der ikke nødvendigvis smager af jul. Få opskriften på andesandwich med valnøddemayonnaise her.

Hvis du har rester efter Mortens aften eller jul, men ikke har lyst til sovs og kartofler, så skal du prøve denne lækre sandwich med andekød.

20 min
2 personer
Sandwich
200-300 g stegt andekød
olie til stegning
salt og peber
30 g valnøddekerner
1 salathoved
1 stort flute
100 g syltede drueagurker
Valnøddemayonaise
2 æggeblommer
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. grov sennep
1 spsk. hvidvinseddike
1/2 tsk. salt
3 dl valnøddeolie
peber
Evt. lidt citronsaft

Valnøddemayonnaise

  1. Pisk æggeblommer sammen med de 2 slags sennep, eddike og salt.
  2. Pisk herefter de 2 slags olie i lidt ad gangen.
  3. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.

Sandwich

  1. Skær andekødet i strimler, og steg det i lidt olie på en pande, til det er sprødt.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Rist valnødderne på en tør pande.
  4. Pluk salaten i mindre stykker.
  5. Skær flutet i 4 stykker, og flæk og rist dem.
  6. Skær drueagurkerne i skiver.
  7. Smør fluteskiverne med valnøddemayonnaise.
  8. Læg dem sammen med salat, drueagurk, and og valnødder.