Chili con carne med oksekød og mørk chokolade

Uhm! En god lun chili con carne er en perfekt vinterret. Her får du opskriften på chili con carne med oksekød.
Af
af Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger
Chili con carne med mørk chokolade og oksekød
30 min
4 personer
Chili con carne
500 g hakket oksekød
1 spsk. olivenolie
1 løg
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
2 fed hvidløg
1 spsk. chipotle chilipasta
1 rød chili
1 spsk. stødt spidskommen
1 stang hel kanel
1 ds. hakkede tomater
1 spsk. tomatkoncentrat
3 dl oksebouillon
1 lille ds. kidneybønner el. bønnemix
25 g mørk chokolade
1 spsk. balsamicoeddike
Salt og peber
1 spsk. farin
Tilbehør
Creme fraiche

Fremgangsmåde

  1. Steg kødet i en gryde i olien.
  2. Pil og hak løg, hvidløg, gulerødder og selleri.
  3. Tilsæt det hele til kødet og kom derpå chipotle chilipasta, hakket frisk chili, spidskommen, kanel og hakkede tomater ved.
  4. Tilsæt tomatkoncentrat og bouillon sammen med skyllede bønner og chokolade.
  5. Lad det hele simre i 20 min.
  6. Smag til med eddike, salt, peber og farin.
  7. Servér retten med creme fraiche.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.