Creme vichyssoise
Ingredienser til creme vichyssoise
(4 pers.)
3 porrer
1 løg
20 g smør
1 l lys bouillon
3 mellemstore kartofler
1½ dl fløde
Salt og peber
1 bdt. purløg
Krydderbuket
1 lille bdt. persille
1 laurbærblad
1 grøn porretop
Fremgangsmåde
Skyl porrerne godt og skær dem i skiver sammen med løgene. Svits grønsagerne i smørret ved jævn varme, uden at de bliver brankede. Tilsæt bouillonen. Skræl kartoflerne og skær dem i store tern. Kom dem i gryden og tilsæt krydderbuketten. Kog suppen ca. 30 min. under låg, til grønsagerne er møre. Fjern krydderbuketten og purér suppen med en stavblender. Tilsæt fløde og kog suppen op under piskning. Smag suppen til med salt og peber.
Ingredienser til croutoner
4 skiver daggammelt, lyst brød
Lidt olivenolie
1 fed hvidløg
Fremgangsmåde
Skær brødet i tern. Varm olien på en pande sammen med presset hvidløg, uden at det branker. Rist croutonerne på alle sider ved ret god varme. Ryst panden jævnligt og læg croutonerne på fedtsugende papir.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Norsk fiskesuppe
Boller med skinke
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
25 skønne supper
Vi har samlet 25 suppeopskrifter, der indholder en masse sunde grønsager og andre lækkerier. Så kan du både holde varmen i vinterkulden, og få en god og sund start på det nye år.