DDV-opskrift: Flæskesteg med peberrods-æblemos
Den bedste DDV-opskrift: Flæskesteg og peberrodsæblemos
120 g tilberedt flæskesteg (uden svær og fedtkant)
PEBERRODSÆBLEMOS
1 madæble
Flydende sødemiddel
Friskrevet peberrod
Salt og peber
Evt. 30 g DDV (7%) yoghurt
BAGTE GRØNSAGER
100 g hokkaido
100 g knoldselleri
100 g gulerod
1 tsk. olie til stegning
Salt
Rosmarinkviste
Skræl æblet, udkern det og skær det i små stykker. Kom det i en lille gryde med en anelse vand og kog, til æblet er helt udkogt. Tag det af blusset og afkøl det lidt. Smag til med lidt sødemiddel. Vend friskrevet peberrod i og smag til med lidt salt og peber. Vend evt. yoghurt i, hvis du ønsker en mere cremet konsistens.
Skær hokkaido, knoldselleri og gulerod i tern og kom dem i et ovnfast fad. Fordel olie over og vend grønsagerne rundt. Krydr med salt og drys med rosmarinkviste. Bag grønsagerne i en 200° varm ovn i ca. 35 min., til de er tilpas møre (de kan også råsteges i fedtstoffet på en pande).
Anret kødet i skiver med peberrods-æblemosen på og sammen med de bagte grønsager.
Prøv også: Rosmanrinstegt flæskesteg
Madopskrift: Inge Kauffeldt, De Danske Vægtkonsulenter
Flere middagsretter fra De Danske Vægtkonsulenter...
Peberbøf med svampesauce
Fiskekarbonader med grønt
Kartoffelgratin