Frugt med mandellåg
3 pærer
6 figner
6 blommer
150 g mandelflager
150 g smør
2 dl sukker
2 spsk mel
4 spsk fløde
TIP
Du kan også se videoen nedenfor, hvor Marie Melchior viser, hvordan du laver frugt med mandellåg
Tænd ovnen på 200°. Skyl frugterne, fjern kernehus og sten og skær frugterne i både. Læg dem i et smurt tærtefad. Smelt smør ved svag varme i en lille gryde. Tilsæt sukker og rør rundt. Herefter tilsæt mel og fløde og lad det koge op under omrøring. Hæld mandelflagerne i. Hæld blandingen ud over frugterne. Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 10-15 minutter, indtil overfladen er gylden.
Æbler og er også velegnet at bruge.
Bageopskrift: Marie Melchior
Find flere opskrifter her...
Pæretærte
Italienske mandeltærter
Hvid konfektkage
Find masser af hjemmebag og julekonfekt her...
Video: Christina Christensen
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)