Gammeldags helstegt and med sovs og kartofler
Skal du lave en hel andesteg? Her får du opskriften på saftig and med sovs og kartofler, på den gode gamle måde. Perfekt til både Mortensaften og jul.
 Af 
af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger 

Annonce
3 t
4 personer
Andesteg med sovs og kartofler
1 frisk and på ca. 3 kg
1 spsk. slat
3 æbler
150 g svesker
1 usprøjtet appelsin
50 g tranebær
1/2 l vand
Kartofler
800 g kartofler
Sovs
1-2 spsk. majsstivelse
Evt. lidt kulør
Sådan laver du andesteg
Vil du grille din and? Se her, hvordan du gør
- Rens anden indvendigt, læg indmaden i en bradepande, pluk evt. små dun af og gnid skindet med salt.
- Skyl æblerne, skær dem i tern og bland med svesker, revet appelsinskal og tranebær.
- Kom blandingen i anden, luk til og stil den på en rist med bradepanden under i ovnen ved 220°.
- Lad den brune i 1 time, skru derefter ned til 180°, hæld vand og saften fra appelsinen i bradepanden og lad den stege videre i 1½ time.
Kartofler
- Vask kartoflerne
- Kog dem møre i vand tilsat salt og pil dem.
Sovs
- Skum fedtet af stegeskyen
- Jævn den med majsstivelse rørt ud i vand
- Tilsæt evt. kulør og smag til med salt og peber.
Prøv også: Traditionel flæskesteg med æbler og svesker

Hovedretter
Andelår med krydrede kartofler og chili-æblekompot

Hovedretter
Flæskesteg opskrift med rødkålssalat og brunede kartofler
Annonce








