Gammeldags helstegt and med sovs og kartofler

Skal du lave en hel andesteg? Her får du opskriften på saftig and med sovs og kartofler, på den gode gamle måde. Perfekt til både Mortensaften og jul.
Af
af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger
Traditionel helstegt andesteg
Annonce
3 t
4 personer
Andesteg med sovs og kartofler
1 frisk and på ca. 3 kg
1 spsk. slat
3 æbler
150 g svesker
1 usprøjtet appelsin
50 g tranebær
1/2 l vand
Kartofler
800 g kartofler
Sovs
1-2 spsk. majsstivelse
Evt. lidt kulør

Sådan laver du andesteg

Vil du grille din and? Se her, hvordan du gør

  1. Rens anden indvendigt, læg indmaden i en bradepande, pluk evt. små dun af og gnid skindet med salt.
  2. Skyl æblerne, skær dem i tern og bland med svesker, revet appelsinskal og tranebær.
  3. Kom blandingen i anden, luk til og stil den på en rist med bradepanden under i ovnen ved 220°.
  4. Lad den brune i 1 time, skru derefter ned til 180°, hæld vand og saften fra appelsinen i bradepanden og lad den stege videre i 1½ time.

Kartofler

  1. Vask kartoflerne
  2. Kog dem møre i vand tilsat salt og pil dem.

Sovs

  1. Skum fedtet af stegeskyen
  2. Jævn den med majsstivelse rørt ud i vand
  3. Tilsæt evt. kulør og smag til med salt og peber.

Prøv også: Traditionel flæskesteg med æbler og svesker

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.