Traditionel flæskesteg med æbler og svesker

Til alle, der vil have en traditionel flæskesteg til julemiddagen
Af
af Redaktion
Traditionel flæskesteg med æbler og svesker

Skøn flæskesteg med æbler og svesker - sådan gør du:

(4 pers)

1,2 kg ribbenssteg el. kamsteg (lidt mindre ved kamstegen, svindet er mindre)
1 dl groft salt
8 laurbærblade
10 hele nelliker
6 æbler (gerne pigeonerel. små syrlige cox oranger)
100 g svesker
2 spsk. portvin
2 løg
1 spsk. hvedemel
1 spsk. smør
2 dl stegesky/lage
Evt. kulør

Prøv også: Flæskesteg med figner

Gnid den godt ridsede flæskesteg med salt, så det trænger ind i hver eneste rille. Sæt laurbærblade og hele nelliker ind i nogle af sprækkerne. Sæt den i kold ovn i 4 timer ved 100°. Den sættes på en rist over et fad med ½ l vand, der jævnligt fyldes på, så det ikke fordamper helt. Der må gerne være et løg og lidt urter i denne vandlage. Tjek centrumstemperaturen. Den skal være ca. 60° på dette tidspunkt. Tag den ud, hæld vandet fra og lav en sovs af et hakket brunet løg i smør, der drysses med mel og spædes med kogelagen fra ovnen. Smages til og gives evt. kulør. Æblerne halveres, og kernehuset fjernes. Sveskerne blendes groft med portvin, og mosen fyldes i æblernes huller. Stilles på risten ved siden af flæskestegen. Ovnen skrues op til 275°, og steg og æbler steges i 15 min. Så tages æblerne ud (måske endda før - hold øje med dem) og sværen tjekkes. Hvis stegen har fået nok, men sværen mangler lidt, skæres den fra, og sværen steges alene til sidst. Så bliver den sprød.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Se vinguiden her (link fjernet).

Prøv også...
And med timian i sky , brombær og blodappelsiner
Ristede andekartofler og krydrede rosenkål
Flæskesteg med brunede kartofler

Se flere lækre juleopskrifter på magasinetmad.dk (link fjernet)

Se her, hvis du har brug for førstehjælp i julekøkkenet (link fjernet).

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.