Andelår med krydrede kartofler og chili-æblekompot
Opskrift på andelår med krydrede kartofler og chili-æblekompot
(4 pers.)
20 min. + 60 min. i ovnen
4 andelår
1 spsk. groft salt
2 stilke rosmarin
1 tsk. groft salt
1 tsk. rosenpeber
4 bagekartofler
2 spsk. olie
4 skalotteløg
4 æbler
1 spsk. sirup
1 spsk. æbleeddike
1 hakket rød chili
Gnid andelårene med salt. Knus rosmarin, 1 tsk. salt og rosenpeber i en morter. Skær kartoflerne i både og bland dem med olie og krydderblandingen. Fordel kartoflerne i en bradepande og steg dem ved 200° varmluft i 1 time, rør i dem af og til. Pil løgene og skær dem og æblerne i både og læg dem i et ovnfast fad. Pisk sirup med eddike og chili og hæld det over æble-løgblandingen. Læg andelårene på en rist over det ovnfaste fad og sæt i ovnen til kartoflerne, lårene skal stege i 45 min. Begge dele laves samtidig, det går fint i varmluftsovnen.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Braiseret andelår med vin og urter
And med timian i sky, brombær og blodappelsiner
Anderillettes
Ribbenssteg med rødkål og skysovs
Find en masse klassiske juleretter her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)