Grønsagsgratin

(4 pers.)
2 groftrevne gulerødder
2 porrer i tynde skiver
250 g broccoli
1 lille courgette
1 håndfuld groftsnittet basilikum
20 g smør
5 æg
½ tsk. timian
2 dl cremefraiche 18%
2 dl cremefraiche 38%
1 tsk. majsstivelse
Salt og peber
75 g revet emmenthaler
Ugens grønne
Nem og god grønsagsret, hvor de nævnte grønsager kan varieres med revet selleri, forårsløg og persillerod. Der skal bruges ¾-1 kg skrællede grønsager i alt.
Skær stilkene af broccolien, skræl dem og snit dem fint. Del buketterne i lidt mindre stykker. Flæk courgetten, fjern kernerne og skær den i små stykker. Svits gulerødder, porrer, broccolistænger og courgette i smør sammen med 1 tsk. salt på en stor pande og hæld det i et ovnfast fad. Pisk æg, cremefraiche, majsstivelse, salt, peber og timian sammen og hæld det over grønsagerne. Drys med revet ost og stik broccolibuketterne ned. Bages ved 175° i 50-55 min. på nederste rille. Lad fadet stå 5 min., inden der tages hul på det.
Server med brød eller ris.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også ...
Små broccoligratiner
Svinemørbrad med kartoffel svampegratin