Opskrift på smagfuld fiskesuppe med fennikel og bagt torsk

Det er dejligt at varme sig på en smagfuld suppe i det kolde efterårsvejr. Denne cremet suppe med bagt torsk og fennikel er en lækker hverdagsret til efteråret.
Af
Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth.
Fiskesuppe med torsk
Annonce
40 min
4 personer
Ingredienser:
1 rødløg
½ fennikel
150 g gulerødder
150 g kartofler
2 spsk. smør til stegning
2 spsk. koncentreret tomatpuré
1 dl hvidvin
8 dl fiskebouillon
3 stilke frisk dild
2 dl piskefløde
Salt og peber
Bagt torsk:
450 g torskefilet
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
Til servering:
Frisk dild
1 groft brød

Fremgangsmåde:

Fiskesuppe:

  1. Hak rødløget og fenniklen fint.
  2. Skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i små tern.
  3. Steg rødløg, fennikel, gulerødder og kartofler i smør i en gryde i 2-3 minutter.
  4. Tilsæt tomatpuré, hvidvin, fiskebouillon og dild.
  5. Bring suppen i kog.
  6. Skru ned til middel varme, og lad suppen småkoge i ca. 20 minutter.

Bagt torsk:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Tjek torskefileterne efter for små ben, og skær fisken i mindre portionsstykker.
  3. Læg fisken i et ovnfad med bagepapir, pensl overfladen med olie.
  4. Krydr med salt og peber.
  5. Steg fiskestykkerne midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Fiskesuppe, fortsat:

  1. Tag gryden af varmen, og kassér dilden.
  2. Blend suppen glat og cremet med en stavblender direkte i gryden.
  3. Rør fløde i suppen, og sæt gryden tilbage over varmen.
  4. Varm suppen forsigtigt igennem, og smag til med salt og peber.

Servering:

  1. Anret fiskesuppen i dybe tallerkener sammen med et stykke bagt torsk.
  2. Pynt med frisk dild, og servér med brød.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.