Opskrift på smagfuld fiskesuppe med fennikel og bagt torsk
Det er dejligt at varme sig på en smagfuld suppe i det kolde efterårsvejr. Denne cremet suppe med bagt torsk og fennikel er en lækker hverdagsret til efteråret.
Af
Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth.

Annonce
40 min
4 personer
Ingredienser:
1 rødløg
½ fennikel
150 g gulerødder
150 g kartofler
2 spsk. smør til stegning
2 spsk. koncentreret tomatpuré
1 dl hvidvin
8 dl fiskebouillon
3 stilke frisk dild
2 dl piskefløde
Salt og peber
Bagt torsk:
450 g torskefilet
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
Til servering:
Frisk dild
1 groft brød
Fremgangsmåde:
Fiskesuppe:
- Hak rødløget og fenniklen fint.
- Skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i små tern.
- Steg rødløg, fennikel, gulerødder og kartofler i smør i en gryde i 2-3 minutter.
- Tilsæt tomatpuré, hvidvin, fiskebouillon og dild.
- Bring suppen i kog.
- Skru ned til middel varme, og lad suppen småkoge i ca. 20 minutter.

Hovedretter
Kokos-kyllinge-suppe
Bagt torsk:
- Tænd ovnen på 200°.
- Tjek torskefileterne efter for små ben, og skær fisken i mindre portionsstykker.
- Læg fisken i et ovnfad med bagepapir, pensl overfladen med olie.
- Krydr med salt og peber.
- Steg fiskestykkerne midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Fiskesuppe, fortsat:
- Tag gryden af varmen, og kassér dilden.
- Blend suppen glat og cremet med en stavblender direkte i gryden.
- Rør fløde i suppen, og sæt gryden tilbage over varmen.
- Varm suppen forsigtigt igennem, og smag til med salt og peber.

Hovedretter
Torsk med grønkål
Servering:
- Anret fiskesuppen i dybe tallerkener sammen med et stykke bagt torsk.
- Pynt med frisk dild, og servér med brød.
Annonce