Hakkebøf med tomatsalat
Opskrift på hakkebøf med tomatsalat
(2 pers.)
400 g hakket oksekød
Salt og peber
1 tsk. olivenolie
200 g daggammelt brød
3 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
200 g dadeltomater (evt. flere farver)
300 g store tomater
1 kugle mozzarella
2 spsk. grøn pesto på glas
Sådan laver du hakkebøf med tomatsalat
Form kødet til to bøffer, drys med salt og peber og steg dem i ca. 6 min. på hver side.
Bræk brødet i mindre stykker, læg dem i et fad, dryp olie over og vend dem i æbleeddike. Sæt fadet i ovnen ved 200º i ca. 7 min., til brødet er gyldent.
Del de små tomater i halve og halvdelen af de store tomater i kvarte og sæt dem i ovnen i 10 min. Skær resten af tomaterne i skiver. Anret alle tomaterne på et fad og drys med salt og peber.
Skær mozzarellaen i mindre stykker og drys den over tomaterne sammen med brødstykkerne.
Dryp med pesto og læg bøfferne øverst.