Helstegt andesteg på kuglegrill - god smag og ingen lugt i køkkenet
Er du vild med and, så prøv denne lækre opskrift på andesteg, der er tilberedt på kuglegrill. Det giver en skøn smag til andestegen og samtidig har du mere plads i køkkenet.
 Af 
Af Anne Skovgaard-Petersen

Foto: Jette M. Vesterager
Annonce
2 t og 30 min
4 personer
Andesteg på kuglegrill
1 friskslagtet and på godt 3 kg
Salt og peber
3 appelsiner
1 citron
1 fennikel
Lidt sukker
Lidt honning
Tilbehør
Små kogte og pillede kartofler
an laver du and på grill
- Gnid anden fri for blodrester og tør med papir. Fjern eventuelle stubbe efter fjerene.
- Gnid anden både ude og inde med salt og peber.
- Prik nogle huller i skindet, så overflødigt fedt kan løbe fra under stegningen.
- Skær skrællen af frugterne, skær frugtkødet i små stykker og fyld dem i anden. Luk med kødnåle.
- Varm grillen op med en kulbakke i hver side (indirekte). Sæt en alubakke mellem kulbakkerne. Læg et stykke alufolie under anden på risten og anbring anden i stegeholderen midt på risten. Læg folie over.
- Steg anden ¾ time, fjern folien og steg videre i 1-1 ¼ time. Stik i den tykke del af låret, når anden er ved at være færdig, kødsaften skal være klar.
Tilbehør
- Snit 1 fennikel meget fint. Tag frugten ud af anden, bland den med salaten og smag til med salt, peber og sukker. Serveres til som lunt tilbehør.
- På risten ved siden af anden kan der stå 2 små alubakker med små pillede kartofler. Vend kartoflerne rundt med lidt olie og honning og giv dem 5-7 min., ikke for lang tid, den direkte varme er kraftig, og ryst bakken nogle gange.
Annonce








