Hjerter i fløde-vildtsovs
(4 pers.)
20 min. + 20 min./3 timers kogetid
600 g renset kalvehjerte
2 skalotteløg
20 g smør
1 spsk. olie
500 g champignoner
40 g bacon i små tern
1 dl suppe/bouillon
1 dl piskefløde
2 spsk. tyttebærgelé el. ribsgelé
1 tsk. majsstivelse
Salt og peber
Tilbehør
Kartoffelmos og grøn salat med persille
Skær hjertet (der er renset for årer og blod) i smalle strimler. Skær og hak løgene. Rens champignoner og halver de store. Steg løg i smør og olie, til de er klare. Kom hjerter ved og brun dem. Til sidst tilsættes svampe og bacon, og der steges i 5 min. Bouillon kommes ved, og der lægges låg på. Simrer for lav varme i 20 min. Alternativt er at lade dem simre i 3 timer - altså enten eller. Kom fløde ved og kog op. Smag til med gelé, salt og peber og jævn evt. med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand. Server med mos og salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Klik her, hvis du vil prøve flere klassiske retter...
Prøv også...
Kalvelever med bløde løg og agurkesalat
Bankekød i øl med kartoffelmos