Stegt kalvelever med bløde løg og agurkesalat
Udover, at kalvelever er nærende og proteinrigt, så er det en nem spise at tilberede, og så smager det bare dejligt i denne kombination med bløde løg og flødesovs.
Af
af Helle Brønnum Carlsen

30 min
4 personer
Stegt kalvelever med bløde løg
500-600 g kalvelever i tynde ens skiver
3 løg
25 g smør
2 spsk. hvedemel
Salt og peber
800 g pillekartofler
2 dl vand
1 dl piskefløde
1-2 tsk. majstivelse
Tilbehør
150 g agurkesalat
Fremgangsmåde
- Kog kartoflerne i 20 min. i letsaltet vand og pil dem.
- Skær pillede løg i skiver. Steg dem på panden i smørret, til de er lysebrune og let karamelliserede. Tag dem af panden.
- Kom evt. lidt mere smør på panden, vend leveren i mel (kan udelades), salt og peber og steg ved kraftig varme ca. 2 min. på hver side.
- Kog panden af med vand og jævn med fløde rørt med majsstivelse.
- Server den stegte kalvelever med bløde løg, sovs (der kan gøres helt brun med kulør, hvis det skal være) og agurkesalat.

Hovedretter
Kalvecuvette med bagte jordskokker og grønkålschips

Hovedretter