Jansons fristelse

Traditionel svensk ret med kartofler og ansjoser
Af
af Redaktion

(4 pers.)
20 min. + 70 min. i ovnen

800 g faste kartofler
1 glas ansjoser i lage
1-2 skalotteløg
2½ dl piskefløde
Salt og peber
20 g smør

Tilbehør
Syltede rødbeder, rugbrød, øl og snaps


Skræl kartoflerne og skær dem i tynde stænger som til pommes frites (evt med jern) lillefinger tykke.
Smør et ovnfast fad og læg kartoflerne lagvis med ansjoser og hakket løg og drys sparsom med salt og rundhåndet med peber og hæld fløden over til sidst.
Læg et par smørklatter øverst og sæt i ovnen ved 200° i 40 min. med et låg af alufolie over.
Fjern låget og fortsæt ca. 30 min. til til retten er helt gylden og kartoflerne meget møre.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv flere klassiske retter her...


Prøv også...
Irsk stuvning
Gule ærter
Herlige gryderetter (flere opskrifter)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.