Kalvecuvette med bagte jordskokker og grønkålschips
Opskrift på kalvecuvette med bagte jordskokker og grønkålschips
(2 personer)
- 1 kalvecuvette
- Salt
Bagte jordskokker og grønkål:
- 400 g jordskokker
- 1 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg2 stilke frisk timian eller ½ tsk. tørret
- 150 g frisk grønkål
- Salt og peber
Prøv også: 3 nemme og smagfulde hverdagsretter
Fremgangsmåde:
Rids kalvecuvettens skind med en skarp kniv, og krydr med salt. Brun cuvetten i ovnen ved 225° i 20 minutter. Skru ned til 170°, og steg i yderligere 15-20 minutter, til centrumtemperaturen er 58° (medium stegt). Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile under et rent viskestykke, imens jordskokker og grønkål er i ovnen.
Prøv også: Lun salat med oksekød og kartofler
Bagte jordskokker og grønkål: Skræl og skær jordskokker i skiver, og vend dem med olivenolie, finthakket hvidløg, timian og grove stykker grønkål. Bred det hele ud på en bageplade med bagepapir, krydr med salt og peber, og bag det i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter, indtil jordskokkerne er møre, men stadig har bid. Servér gerne med lidt frisk timian på toppen.
Prøv også: Pariserbøffer