Opskrifter

Kalvemørbrad med aspargessalat og lysegrønt skum

Fredag, 26. april 2013af Redaktion
Lækre bøffer af kalvemørbrad, der serveres med skønne, nye asparges

Ingredienser til kalvemørbrad med aspargessalat og lysegrønt skum

(4 pers.)

Kalvemørbrad skåret til 4 bøffer
1 bdt. grønne asparges
1 bdt. hvide asparges
1 bdt. dild
1 citron
Salt og peber
2-3 spsk. olivenolie
1½ dl piskefløde
½ tsk. sukker
800 g små kartofler med skræl
25 g smør

Pynt
Citronbåde

Fremgangsmåde

Læg kalvebøfferne i et fad og drys med groft salt. Lad dem trække koldt i 20 min. Kog kartoflerne i 20 min. Skræl de hvide asparges og knæk det nederste, træede af både de grønne og de hvide asparges. Kog de hvide asparges i saltet vand i 4-5 min. og de grønne i 2-3 min. Vend dem straks i isvand, så al varmepåvirkning ophører. Bland saften fra ½ citron, 1-2 spsk. olivenolie, salt og peber og ca. halvdelen af dilden plukket i små buketter og vend aspargesene i blandingen. Blend resten af dilden med en smule olie, til den er helt most ud. Lad den trække i 10 min. og si den. Rør piskefløden med den grønne olie, salt, peber, saften af den anden halve citron og lidt sukker. Pisk det skummende, kom det evt. i en flødeskumssprøjte og tut fin lysegrøn skum op. Børst saltet af bøfferne og steg dem ca. 2 min. på hver side ved høj varme. Kom smør i en gryde og steg kartoflerne let brune og drys godt med salt.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Hakkebøffer med bearnaisecreme
Kalvekoteletter med gratinerede svampe


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop