Klassisk ribbenssteg med rødkål og skysovs

Dette er en god, klassisk juleret. Ribbenssteg med det skønneste tilbehør i fom af rødkål og skysovs.
Af
Madopskrift: Kristina Marckmann
Ribbenssteg med rødkål og kartofler
Foto: Jette M. Vesterager
Annonce
1 t og 35 min
4 personer
Ribbenssteg
1 kg ribbenssteg
1 spsk. salt
1 gulerod
1 løg
2 laurbærblade
Rødkål
500 g rødkål
1 dl lagereddike
1 tsk. salt
75 g sukker
¾ dl sød ribssaft
1 spsk. majsstivelse

Sådan laver du ribbenssteg med rødkål og skysovs

  1. Rids sværen helt igennem og gnid med salt.
  2. Sæt stegen i en bradepande og hæld 3 dl vand ved sammen med stykker af gulerod, løg og laurbærbladene.
  3. Sæt stegen midt i ovnen (varmluft) ved 200° i 1 time, de sidste 5 min. på grill, så sværen bliver sprød.
  4. Skær rødkålen i strimler og lad den småsimre med eddiken under låg i 20 min.
  5. Tilsæt salt, sukker og ribssaft og lad det småkoge i yderligere 10 min.
  6. Si skyen, skum fedtet fra og lad den koge op. Jævn skyen med maizena rørt ud i lidt vand og smag til med salt og peber.
  7. Server med kogte kartofler.

Lav skøn konfekt til jul - lad dig inspirere til knas og konfekt i galleriet herunder

Lav konfekt og knas til jul
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.