Klassisk ribbenssteg med rødkål og skysovs
Dette er en god, klassisk juleret. Ribbenssteg med det skønneste tilbehør i fom af rødkål og skysovs. 
 Af 
Madopskrift: Kristina Marckmann

Foto: Jette M. Vesterager
Annonce
1 t og 35 min
4 personer
Ribbenssteg
1 kg ribbenssteg
1 spsk. salt
1 gulerod
1 løg
2 laurbærblade
Rødkål
500 g rødkål
1 dl lagereddike
1 tsk. salt
75 g sukker
¾ dl sød ribssaft
1 spsk. majsstivelse
Sådan laver du ribbenssteg med rødkål og skysovs
- Rids sværen helt igennem og gnid med salt.
- Sæt stegen i en bradepande og hæld 3 dl vand ved sammen med stykker af gulerod, løg og laurbærbladene.
- Sæt stegen midt i ovnen (varmluft) ved 200° i 1 time, de sidste 5 min. på grill, så sværen bliver sprød.
- Skær rødkålen i strimler og lad den småsimre med eddiken under låg i 20 min.
- Tilsæt salt, sukker og ribssaft og lad det småkoge i yderligere 10 min.
- Si skyen, skum fedtet fra og lad den koge op. Jævn skyen med maizena rørt ud i lidt vand og smag til med salt og peber.
- Server med kogte kartofler.
Lav skøn konfekt til jul - lad dig inspirere til knas og konfekt i galleriet herunder
Lav konfekt og knas til jul
Annonce








