4 portioner
Ingredienser til lammekoteletter med coleslaw
8-12 lammekoteletter
1 dl olivenolie
900 g løg
4 ansjosfileter i olie
2 spsk. hakket, frisk oregano og rosmarin
16 stenfri, sorte oliven
Havsalt og nykværnet peber
Frisk oregano til pyn
Coleslaw
½ kålhoved
1 gulerod
1 grønt æble
4 spsk. mayonnaise
1 dl cremefraiche
2 spsk. sennep
½ tsk. salt
1 knsp. peber
NYT LAVKARBO-TILLÆG
I uge 45 får du sammen med Familie Journal et nyt hæfte med inspirerende opskrifter efter Lavkarbo-principperne.
Sådan gør du
Krydr kødet på begge sider med salt og peber. Opvarm halvdelen af olien i en stor sautérpande, til den er gloende varm. Brun lammekoteletterne hurtigt på begge sider. Læg dem på en tallerken og afkøl dem. Opvarm resten af olien i samme pande og hæld tyndt skivede løg i. Lad dem stege i 15 min. ved svag varme, til de er bløde, ikke brune. Rør rundt undervejs. Skyl og hak ansjoserne. Tilsæt urter, ansjos, oliven, salt og peber.
Læg koteletterne oven på løgblandingen i panden og læg låg på. Lad det simre ved meget svag varme i 20 min. Vær opmærksom på, at løgene ikke brænder sig fast til bunden af panden.
Retten serveres med frisk oregano og coleslaw.
Coleslaw: Lav strimler af kålen og guleroden med en ostehøvl. Skær æblet i små tern. Bland mayonnaise, cremefraiche og sennep i en stor skål. Tilsæt kål, æble og gulerod. Rør rundt og smag til med salt og peber.
Lavkarbo-opskrift: Sofie Hexeberg
Low Carb eller Lavkarbo?
Hvis du skærer voldsomt ned på kulhydraterne i din kost, får du både et stabilt blodsukker og en stabil vægt, ja, du kan endda "risikere" at tabe dig.
Denne slankestrategi er på engelsk kendt som "Low Carb", mens nordmændene kalder den for "Lav-karbo" (karbo = kulhydrater).
Savner du køkkenting, som gør det nemt at lave sund mad? Så klik her og bliv inspireret i Familie Journals webshop (link fjernet)
Flere slankende opskrifter til Low Carb/Lavkarbo-kost
Low Carb/
Lavkarbo-vafler Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-smoothies Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-laks
i osteskjul Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-brød