Kyllingebryst med skind og kartoffelsalat
Laver du altid den samme opskrift med kylling? Så prøv næste gang denne version med kyllingebryst med skind og masser hvidløg.
Af
af Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger

1 t og 5 min
4 personer
Kyllingebryst med kartoffelsalat
4 store stykker kyllingebryst med ben og skind
1 l vand
3 spsk. salt
2 fed hvidløg
2 laurbærblade
2 kviste timian
1 helt hvidløg
1 dl olivenolie
1 kg kartofler
50 g panchetta i skiver
100 g frisk spinat
Saft og revet skal af 1 usprøjtet citron
Fremgangsmåde
- Kom kyllingestykkerne i vand med salt, knust hvidløg, laurbærblade og timian.
- Bring gryden i kog og sluk for varmen.
- Lad kødet trække i 30 min.
- Kog og pil kartoflerne.
- Del hvidløget i fed, pil disse og vend dem med olivenolie.
- Bag feddene ved 175° i 30 min.
- Kog kartoflerne i vand med salt i 20 min.
- Lad dem afkøle og pil dem evt.
- Rist panchettaen på bagepapir i ovnen ved 225° i 5 min., til den er sprød.
- Tag kyllingekødet op af lagen og gnid det grundigt med de mørbagte hvidløgsfed og lidt af olien.
- Stil det i ovnen ved 225° i 10 min.
- Olien, der er tilovers fra hvidløgene, blandes med skyllet spinat, citronsaft og -skal, ristet panchetta og kogte kartofler.

Hovedretter
Kyllingeburger med guacamole og lime

Hovedretter