Lækker og smagfuld rødbederisotto med rygeost

Denne cremet rødbederisotto med rygeost byder på en smuk farve og en let røget smag. En elegant og nordisk twist på den klassiske italienske risotto.
Af
Af: Timm Vladimir. Foto: Columbus Leth.
Rødbederisotto med rygeost.
Foto: Columbus Leth
Annonce
40 min
4 personer
Ingredienser:
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
4 spsk. solsikkeolie til stegning
2 små rødbeder
7 stilke frisk timian
250 g risottoris
1½ dl hvidvin
7½ dl hønsebouillon
2 spsk. rygeost
50 g smør
25 g parmesan
1 spsk. sherryeddike
Salt og peber
Til servering:
Parmesan
Frisk timian

Fremgangsmåde:

  1. Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint.
  2. Steg begge dele i olie i en gryde, til løgene bliver klare.
  3. Skræl rødbeder, og skær dem i små tern.
  4. Hæld dem i gryden sammen med timian.
  5. Lad det småstege i 3-4 minutter.
  6. Hæld ris og vin i, og lad vinen koge næsten væk.
  7. Tilsæt kogende hønsebouillon løbende under omrøring.
  8. Sluk for varmen, når risene er al dente (det tager ca. 20 minutter).
  9. Tilsæt rygeost, smør og revet parmesan, og vend godt rundt.
  10. Smag til med eddike, salt og peber.

Servering:

  1. Servér straks med revet parmesan og timian.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.